+31 (0)13 8504506 info@gameonlinemarketing.com

ISO 27001 geeft zekerheid

Bewust je data beveiligen.

Home 5 Diensten 5 Informatiebeveiliging ISO 27001

Je bedrijfsvoering waarborgen

Met de ISO 27001 certificering laat je als organisatie zien dat je de juiste beheersmaatregelen hebt toegepast om gegevens te beveiligen, door de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van deze gegevens te waarborgen.

Snelst groeiende norm van het moment

In de ISO 27001 norm staat omschreven hoe je informatiebeveiliging in je organisatie procesmatig kan inrichten. Met het ISO 27001 certificaat kun je als organisatie aantonen dat de informatiebeveiliging op orde is.

De drie elementen van informatiebeveiliging:

  • Beschikbaarheid (Continuïteit)
    Informatie moet op het juiste moment toegankelijk zijn voor bevoegde personen of processen.
  • Integriteit (Betrouwbaarheid)
    Integriteit gaat over het naleven van de consistentie, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van gegevens tijdens de gehele levenscyclus. Informatie mag tijdens het overdagen niet wijzigen. Daarom moet je maatregelen nemen en hiermee voorkomen dat onbevoegde personen jouw gegevens kunnen wijzigen of misbruiken (bijvoorbeeld in strijd met de vertrouwelijkheid).
  • Vertrouwelijkheid (Exclusiviteit)
    Vertrouwelijkheid is ongeveer gelijk aan privacy. Alleen bevoegde personen mogen toegang hebben tot deze informatie. Je moet voorkomen dat onbevoegde personen deze informatie misbruiken. Daarom moet je maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid van jouw gevoelige informatie te waarborgen.

Online en offline!

Denk je dat ISO 27001 certificering alleen gaat over online informatiebeveiliging? Logische gedachte in een digitaal tijdperk met hackers en nieuwe wetten als de meldplicht datalekken. Het beveiligen van al je offline informatie en processen is net zo belangrijk. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de informatie binnen je organisatie bij brand? Al nagedacht over een acceptabel niveau van informatieverlies? En hoelang mag bepaalde informatie onbereikbaar zijn? Informatiebeveiliging is meer dan alleen een ICT-aangelegenheid.

Anthony Game heeft de praktische kennis in huis van informatiebeveiliging. Wij kunnen samen met partner Stonefield je organisatie auditen en certificeren tegen de normen ISO 27001.

 

Meer weten?